Ярки композиции на Генчо Накев откриват пролетния сезон в галерия "Аспект", Пловдив

19.03.2018
Снимка 1

Галерия "Аспект" представя

Генчо Накев

изложба живопис

22 март 2018 - 17 април 2018

Откриване: 22 март 2018 от 18.00 часа

На 22 март пролетта завладява пространството на галерия Аспект с ярките цветни композиции на Генчо Накев. Това е осмата самостоятелна изложба на художника в Аспект, като заслугата за неговото редовно присъствие на пловдивската арт сцена е на галеристката Олга Петрова, която го кани и налага като автор още от откриването на галерията.

Генчо Накев е чисто абстрактен художник, платната му са категорично нефигуративни. Характерни за стила му са геометричните фигури, които той от една страна умело вплита в композициите си, а от друга противопоставя на ескпресионистичните форми и рисунък. В настоящата изложба е избрал да представи новите си картинти, създадени през последните две години. Експоизицията се състои от 25 платна, в които творецът умело прилага похватите на „колажа”, но реализирани с живописни средства. Яркият колорит, геометрично изчистените силуети и фактурната материалност  са елементите, изграждащи композиционно картините и характеризиращи Генчо Накев като живописец.

Откриването на изложбата е на 22 март /четвъртък/ в 18.00 часа в галерия Аспект и ще бъде на разположение на публиката в продължение на три седмици - до 17 април 2018 г..  

 

Информация: Олга Петрова, галерия "Аспект", Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

 

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника!