"От Алла Георгиева до Alla Vitta и обратно" в галерия Структура, София

13.07.2018
Снимка 1

Галерия Структура

представя

От Алла Георгиева до Alla Vitta и обратно

8 юли 2018, сряда, от 18.00 часа

Галерия Структура, ул. Кузман Шапкарев 9



Алла Георгиева ще говори за работите си от 1997 г. насам, за проектите с група „8-ми март“, за публичните и личните си занимания, за големите серии и интимните паузи, за преходите и предизвикателствата в живота, за пътя от Алла Георгиева до Alla Vitta и обратно. 

„В последно време все повече ме вълнуват екзистенциалните теми. Вечните проблеми на човешкото съществуване между раждането и смъртта, които се опитвам да разглеждам през фокуса на жена-художничка. Актуалността на творческия продукт продължава да остава приоритет за мен, но определено преразгледах отношението си към неговата времева стойност. Политическото изкуство ми се струва твърде моментно, защото е приковано към конкретна политическа ситуация и обвързано с идеологиите, дизайнерското изкуство – прекалено популярно и комерсиално. Вълнува ме все повече личното, авторското, онова, което ни прави различни и подчертано индивидуални.“ - Алла Георгиева

Лекцията е безплатна. Галерията разполага с 65 седящи места.

 

Информация: Зоя Петрова, галерия "Структура", София

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.