по заглавие   по съдържание

Писателят Иън Макюън открива CineLibri 2018 с една от най-интригуващите любовни истории

29.08.2018
Снимка 1

 

Иън Макюън открива лично CineLibri 2018 с една от най-интригуващите любовни истории, създавани по роман някога - „На плажа Чезъл“.

 

КОГА: 10 октомври 2018, 19:00 
КЪДЕ: Зала 1 на НДК
ЗАЩО: За да правим
 #ЛюбовМеждуРедовете 

 

Билетите за грандиозното шоу по откриването на четвъртото издание на кино-литературния фестивал CineLibri са в продажба!

Филмът „На плажа Чезъл“ (2017), една от най-изкусните екранизации по роман, създавани някога, открива четвъртото издание на международния кино-литературен фестивал CineLibri! Грандиозното събитие ще се състои на 10 октомври в зала 1 на НДК от 19:00 ч. в присъствието на Иън Макюън, автор на романа и съсценарист на филма. Големият британски творец и общественик, който пристига в България специално за откриването на фестивала, ще бъде удостоен с титлата Доктор хонорис кауза на Софийския университет и с награда „Синелибри” за цялостен принос към изкуството на литературната адаптация на езика на киното. Шоуто за откриването на фестивала обещава да е зрелищно, съпроводено със специално създадена хореография и видео мапинг.

Във филма участват ирландската актриса Сърша Ронан („Изкупление“) и Били Хауел („Дюнкерк“), които изживяват своя меден месец на плажа Чезъл. Възхитителният психологически финес, с който романът на Иън Макюън обрисува вътрешния трепет и смущение на двойката, свързани със секса и интимността, е пренесен блестящо на екрана. Режисьор на лентата е известният с успешните си театрални проекти Доминик Кук, а останалите роли са поверени на: Емили Уотсън, Ан-Мари Дъф и Самуел Уест.

Продажбата на early bird билети за официалното откриване на CineLibri стартира на 20 август и ще продължи близо един месец. Зрителите, които желаят да си набавят билети за грандиозното шоу по-рано и да си гарантират места в залата, този месец ще имат възможност да ги закупят на СПЕЦИАЛНА ЦЕНА от 9 лв. След 19 септември цените на билетите ще бъдат 12 и 14 лв., а за студенти и пенсионери - 10 лв. 


Билети можете да закупите тук : https://www.epay.bg/v3main/sale/user/view?saleid=3301682666 и от билетния център на НДК.

Официално видео на фестивала: 
https://www.youtube.com/watch?v=5YNjYq8K7fQ&t=4s

Трейлър на филма „На плажа Чезъл“: https://www.youtube.com/watch?v=5YNjYq8K7fQ&t=3sНДК

 

Информация: Издателство Колибри

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.