"Сезони" на Иваничка Панева в галерия Дяков, Пловдив

06.10.2018
Снимка 1

Галерия Дяков

представя

Иваничка Панева

Сезони

изложба живопис

Откриване: 11 октомври 2018 от 18.00 часа

 

Иваничка Панева е утвърден български художник. Една от онези, отдадени на романтиката на българския пейзаж и опияняващата архитектура на старата столица Велико Търново.

Завършила е специалност „Живопис“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, член е на СБХ.

Иваничка Панева е автор на десетки самостоятелни изложби у нас и в чужбина, и навсякъде изкуството й е посрещано с интерес и топлота от публиката.

Тя е носител на наградата за изкуство на Велико Търново за 2002 година и на златното отличие на международния салон за иновации за 1998 – East West Euro Intelect.

Работи на Иваничка Панева са в колекциите на НХГ, на почти всички окръжни галерии в страната, а и в частни сбирки в България, в страните на цяла Европа, Нова Зеландия, САЩ…

Галерия „Дяков“ ще представи една специално създадена и селектирана колекция от нейни творби, която тя е нарекла „Сезони“.

 

Информация: Анна Дякова, галерия Дяков, Пловдив

 


 

       © Христина Мирчева

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника!