Изложба живопис на Вили Николов в галерия Дяков, Пловдив

10.11.2018
Снимка 1

Галерия Дяков

Представя

Вили Николов

изложба на един софийски отличник

15 ноември 2018 – 30 ноември 2018

Откриване: 15 ноември 2018 от 17.00 часа

 

Вили Николов е роден през 1976 г. в София. Завършил е с отличие Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ в София, а през 2001 г. завършва отново с отличие Националната художествена академия „Николай Павлович“. Същата година реализира специализация в Куенка, Испания.

Вили работи в областта на илюстрацията, графиката и живописта. В не много дългия си, но активен творчески живот, е автор на  десетки самостоятелни и участник в общи изложби в България и чужбина.

Сред неговите колекционери са испанската кралица София и Хосе Мария Аснар. Негови работи са в колекцията на посолството на Венецуела в София и на българското посолство в Мадрид, в частни колекции в България, Германия, Франция, Австралия, Русия, Нова Зеландия, Турция…

По покана на Галерия „Дяков“ Вили Николов в течение на повече от година е подготвил и селектирал специална колекция от творби, които за първи път ще бъдат представени в галерията.

 

Информация: Анна Дякова, галерия Дяков, Пловдив


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.