Зрелищният шедьовър "ЩЕ СЕ ВИДИМ ТАМ ГОРЕ" на режисьор Албер Дюпонтел тръгва по екраните от 07 декември 2018 г.

05.12.2018
Снимка 1

 

Френско-канадската драма с режисьор Албер Дюпонтел е блестяща екранизация на едноименния роман на Пиер Льометр (Гонкур 2013), има в актива си 5 награди "Сезар" (2018), а през октомври 2018 г. спечели голямата награда "Синелибри" за най-изкусна адаптация!

Кастингът е впечатляващ

Албер Дюпонтел, Нахуел Перес Бискаяр, Лоран Лафит, Нилс Арструп и Мелани Тиери допринасят за въздействието на филма като първокласно произведение на изкуството.

Анотация

Броени дни преди Примирието през ноември 1918 г. войникът Едуар Перикур, талантлив художник, обезобразен на бойното поле, спасява живота на Албер Маяр, бивш счетоводител. След края на войната двамата се борят за оцеляването си. В същото време лейтенант Прадел се възползва от държавните поръчки, пренася разпръснатите по полето мощи на войниците в държавни гробища, като при случай пълни ковчезите с пръст и дори с костите на германски войници. Съдбите на тримата се преплитат, а покрай тях се появяват образите на сестрата и бащата на Едуар, на чаровното момиченце Луиз, на любимата на Албер...

Официалното разпространение

на филма стартира на 7 декември в арткината в София и страната. Разпространител е СИНЕЛИБРИ ЕООД. Прилагаме плакат и снимки. 

Не пропускайте възмoжността да се насладите на най-добрия филм от селекцията на CineLibri 2018! Амбициозна амалгама от жанрове, която пленява с кинематографична мощ, с антивоенен плам, със социална критика, с поетичен език – и с уникалната способност да разсмива през сълзи и да държи зрителя в напрежение до самия финал. 

 

  • Линк към страницата на филма в IMDB: 
  • Трейлър на филма: 
  • Страница на филма в сайта CineLibri: 

 

Информация: Издателство Колибри

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.