Галерия Резонанс споделя артистичната сцена на 29 Фестивал "Процес – Пространство" с мото "Отношения без форма"

31.05.2019
Снимка 1

Галерия Резонанс представя

29 Фестивал "Процес – Пространство"

с мото "Отношения без форма"

31 май – 15 юни 2019

Откриване: 31 май 2019 от 18.00 часа

 

Фестивал "Процес – Пространство" 

е основан през 1991 от Димитър Грозданов. От 1992 фестивалът се провежда ежегодно в гр. Балчик и е първият частен и независим форум за съвременно изкуство, толериращ широк спектър на изразни форми. През годините той е широка платформа за междукултурен диалог и срещи между различни поколения артисти, школи и държави. С напредване на годините, фестивалът се развива и разширява своите сцени, като от 2016 провежда изданията си и в гр. Русе и гр. Пловдив.

29-тото издание на „Процес-Пространство“ е в гр. Пловдив с мото „Отношения без форма“, споделяйки артистичната сцена с множеството и разнообразни културни събития част от „Пловдив - Европейската столица на културата 2019“.

 

Отношенията, независимо дали са в математически или хуманитарен смисъл не могат да бъдат без форма – тогава, когато са, те откликват на някаква драма. Именно за това мотото на фестивала тази година е такова – защото неговата история и изобщо времето, в което той съществува, са драматични. Може би това мото е по-подходящо за концептуален тип работи, но то може да бъде решено и чрез пластика. - Димитър Грозданов

 

Артисти 

Гайр М. Брунгот (Норвегия), Илияна Манукова (България), Кристийн Гист (Великобритания), Марта Влусек (Полша/Германия), Николай Панайотов (България), Норико Мазда Кура (Япония), Петра Худцова (Чехия), Петър Кочевски (България), Рикарда Валхойзър&Щефан Винклер (Германия), Силвен Шасе (Канада), Силви Хауптфогел (Германия), Хайди Майър (Германия), Шарън Хауърд (Великобритания)

Гости

Ода Жон (Франция) с представяне на бронзовата скулптура Прегръдката в рамките на Фестивал „Процес – Пространство“, като част от пътуващ арт проект на куратора Христина Бобокова.

Матиас Рот (Германия) – Exquisite Corpse Video Project– Разговор и видео-прожекция.

Нено Белчев (България) – Прожекция на пълнометражният експериментален автобиографичен филм Моето сърце е октопод или баща ми на брега на черното море.

Организатори

Пенка Минчева, Христина Бобокова, Димитър Грозданов

Асистент организатори: Милен Джановски и приятели на фестивала

Съорганизатори

Oбщина Пловдив

Спонсори

Семейство Бобокови

Партньори

Галерия Резонанс, Градска Художествена Галерия Пловдив
 

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2019 година.

 

Информация: Антония Димитрова, галерия "Резонанс", Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.