Гергана Гълъбова представя в "Топлоцентрала" сборника с разкази "Вода за гледане"

16.05.2022
Снимка 1

17 май 2022 от 20.00 часа

РЦСИ "Топлоцентрала"

Заповядайте на 17 май в 20:00 ч. в РЦСИ „Топлоцентрала“ за среща с талантливата Гергана Гълъбова и дебютния й сборник с разкази Вода за гледане! Художник на корицата е Лиза Викторова.

Гергана Гълъбова завършва специалност „Английска литература с творческо писане“ в Голдсмитс, Лондонски университет, и продължава обучението си в програмата „Преводач-Редактор“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Нейни текстове и преводи са публикувани в „Литературен вестник“, вестник „Еволюция“, сборниците „Опитай това“, „Любовта за напреднали“ и др. През 2021 г. печели Голямата награда на 43-тия Национален студентски литературен конкурс „Боян Пенев“. Гергана е редактор на литературната колонка на АртАкция #РазПисание.

А какво да очаквате от разказите й?

Жена вижда морето за първи път, полароид вади чужди снимки, хора се обезкостяват, за да излекуват нещастието си. В този сборник нито едно събитие не е прекалено тривиално и нито една реалност - прекалено абсурдна. Разказите предизвикват въображението на читателя, като го отвеждат на пътешествие от реализма през абсурдизма чак до сюрреализма.

Книга, написана така, че да ви разсмее, просълзи, да ви подтикне да съзирате, сякаш за първи път, ежедневните предмети, листата, себе си, водата за гледане.

 

Информация: Издателство Колибри

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.