ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА "НОВАТА ВЪЛНА" В БЪЛГАРСКОТО КОМИКС РАЗВИТИЕ

16.04.2013
Снимка 1

Млади автори на комикси отиват на международните сцени със свой стил и се харесват. Съвсем наскоро двамата братя Емилиян Вълев и Станимир Вълев отново са оценени много ласкаво и получиха международни аплодисменти. Редица чуждестранни списания определят творбите им като нестандартни, но ги изтъкват като постижения за съвременните комикси. Струва ни се - не без основание.

ОТ ПОЩАТА НА "ДИАСКОП":

"Здравейте!

Нашата творба "THE THIRST"/ "ЖАЖДАТА" e част от новия брой №04 на комикс списанието на Република Сръбска "Parabellum". Премиерата на изданието се състоя на 6-ти "SALON STRIPA LAKTASI" в периода 12-14 –ти Април, 2013г., в град Лакташи, Република Сръбска.

Това е второто ни успешно сътрудничество с нашите талантливи колеги от "Parabellum" и организацията на комикс авторите и фенове на Република Сръбска "Deveta Dimencija". Отново имаме удоволствието да сме сред най–ярките  артисти на Балканската комикс сцена.

За "THE THIRST"/ "ЖАЖДАТА" това е третата държава, в която се публикува комиксът - след Румъния и България.

За Вашата рубрика комикси Ви изпращаме корица и страници 01-05 и 13 на "Под Моята Кожа", кориците на "Варколак" и Самсон" (разширеното привю на нашата графична новела). 

Поздрави с пожелание за още много успехи!"

Емилиян Вълев и Станимир Вълев