Юнити Академия организира детски летен лагер "Звезден отбор"

21.06.2017
Снимка 1

 

Юнити Академия организира детски летен лагер „Звезден отбор“. Това, което отличава събитието, е, че деца с на пръв поглед много разностранни интереси: театър, изобразително изкуство, творческо писане, роботика, инженерство и архитектура, работят заедно в екип за изграждане на общ проект. Тук, науката и изкуството се срещат на една сцена и обединяват усилията си за постигане на по-висока цел. Докато децата учат и се забавляват те развиват въображението си, достигат до оригинални идеи, взимат решения и поемат отговорността за тях, общуват пълноценно с връстниците си, изразяват се, разбират смисъла на съпричастността, толерантността и приятелството… и така за 15 дни изграждат свой звезден отбор.

 

  • Детският летен лагер предлага:

- Програма със сериозно съдържание, която разпалва детското въображение.
- Екип от реализирани професионалисти, които споделят опита си, насърчават и мотивират децата – изграждат увереност в собствените им сили.
- Методът на обучение “Юнити” учи децата да приемат предизвикателства, да творят без страх и да реализират идеите си.
- Две смени на обучение: Смяна 1 (03.07.-17.07.2017 г.) и Смяна 2 (24.07 – 07.08.2017 г.)
- Място на провеждане: учебен център „Момина крепост“, местност Ксилифор, град Велико Търново.

 
  • Темата за 2017 година е "Сън в лятна нощ"
 
Едно от най-обичаните произведения на Шекспир се превръща във вдъхновение на младите актьори, художници, поети, архитекти и инженери. Всички те сплотяват усилията си в изграждането на едно общо незабравимо представление.

Активностите, които лагерът включва са разнообразни: театрален тренинг, арт пленери, сценографски уъркшопи, поетически пленери, архитектурни уъркшопи, изграждане на макети, състезания по роботика и конструиране, научни експерименти за деца, скаутски игри по ориентиране, екипни игри с предизвикателства, интуитивни игри за доверие, плажен волейбол, футбол на малки вратички, бадминтон, плуване и игри в открит басейн, конна езда с беседа, лагерен огън, преходи в планината до Арбанаси и Момина крепост и още много изненади.

Академия Юнити работи по стратегия за дългосрочно развитие на детския талант и изгражда мост между средното и висшето образование. В подкрепа на това са и резултатите от завършването на учебната 2016/2017 година на децата, възпитаници на Академията. Финалните пърформанси са плод на едногодишно професионално обучение на децата, водени от техните преподаватели – специалисти в отделните направления.

  • Децата от детска театрална трупа "Юнити" представиха спектакъла "Алиса в страната на чудесата"

 

За подготовката на представлението младите актьори са преминали през актьорски и вокален тренинг, пластика, синхрон, изграждане на образите на героите и създаване на крайните етюди. Постановката се реализира с подкрепата на Младежкия театър „Николай Бинев” и композитора Асен Аврамов – написал музиката за нея. Костюмите са създадени специално за трупата на Юнити Академия и в изработката им са участвали ученици от Арт училището на „Юнити Академия” и Националното училище по изящни изкуства „Илия Петров“.

Децата таланти от клубовете по роботика, инженерство и архитектура, изобразително изкуство и творческо писане също поставиха успешен финал на учебната година, като пренесоха публиката в „Един ден в града на бъдещето”. По време на събитието, което се състоя в галерия „УниАрт” към Нов български университет, учениците представиха макет и проекти на града на утрешния ден. Гостите посетиха т.нар. „Институт по съвременни изобретения”, в който децата представиха своята фабрика за производство на играчки. Публиката се запозна и с три робота, създадени от учениците, които могат да се движат, избягват препятствия, разпознават цветове, реагират на светлина, следват начертана пътека. И тъй като градът на бъдещето се вълнува и от изкуство – неговите жители и гости наблюдаваха рецитал на децата от клуб „Млад писател“ и представянето на първият им съвместен сборник „Писане на десет ръце“. За финал на събитието децата организираха изложба и търг на рисунки. Събраните средства ще се използват в подкрепа на ученически проекти през новата учебна година.

В началото на тази учебна година, 27 от учениците на Академията бяха избрани чрез конкурс –  „Талантът обича всяко дете“, организиран от bTV Media Group и фондация „Фондацията“, като телевизията отпусна стипендии за обучение на успешно преминалите конкурса.

За повече информация: http://unity.bg/bg/letni-programi/
тел: 0882 104 048
e-mail: academy@unity.bg

 

Информация: Петър Чухов

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics