Елин Рахнев се завръща със "Зелда" - Поезия за чупливите

19.10.2017
Снимка 1

 

След култовата "Канела", Елин Рахнев се завръща със "Зелда" – смълчани, потопени в горест и горчилка стихове, прошепнати от раним и неприспособим към днешното поетичен глас.

"Зелда" е книга за "вечната тъга по скоти фицджералд".

"Зелда" е "есен през юли, гробище с лунапарк, залез в грамофонна плоча".

"Зелда" борави с нюансите на тихото в нас, затрупва ни под непосилни "тонове есен" и покачва рязко "децибелите на тъгата ни".

Поезия за чупливите, за неспособните да се справят със света.

Не е лошо да помълчим в този шумен живот.

И да почетем поезия.

 

За книгата

Елин Рахнев не е нито писател, нито драматург. Съвсем не е журналист или поет. Елин е вселена. С почти непоносима лекота докосва читателя с върха на пръста си, кани го в световете си, разтваря го в пространство на любов и копнежи по деня, по живота, по обичта и вечните малките музи.

Алекс Александрова, GoGuide, 1 септември 2017

Елин не е от този свят. Просто понякога ни пуска в своя. Липсва му всякаква практичност. Никога не пести нищо. От хората, с които можеш да говориш за живота без да се интересуваш от цената. Да си припомниш, че в този живот нещата се делят на любов и всичко останало.

Панорама, 1 април 2016

 

За автора

Роден на 3 юли 1968 година в София, Елин Рахнев завършва Специална педагогика в Софийския университет, по-късно учи режисура при проф. Крикор Азарян. Работи като журналист, издава списанието за литература и блус  „Витамин Б“. Драматург, сценарист и колумнист. Страстен цесекар. Автор на четири стихосбирки и девет пиеси. Превеждан и публикуван на много езици. Носител на награди, сред които поетичните „Веселин Ханчев“ и „Иван Николов“, както и за драматургия - два пъти „Икар“ и един „Аскеер“.

 

Дизайн и оформление: Асен Илиев
Редактор: Невена Дишлиева-Кръстева
Предпечатна подготовка: Асен Илиев
Издава: ICU, София
Цена: 13лв
Формат: 152х241
Твърда корица
ISBN978-619-7153-30-9

 

Информация: Невена Дишлиева-Кръстева, изд.  ICU, София

 

 


 

© Христина Мирчева