Премиера на поетичната книга "Двор на спокойствието" от Евелина Митева

13.02.2019
Снимка 1

Време:  18 февруари 2019, понеделник, от 18.00 часа

Място: Литературен клуб, Столична библиотека

Издателство „Скалино“ представя дебютната книга с поезия на Евелина Митева като част от поредицата „Дебюти в Столична библиотека“.

С думи от Цочо Бояджиев и Марин Бодаков. Заповядайте!

За автора и книгата

Честна поезия, с овладяната страст и спокойствието на автентичното човешко слово. Поезия, обагрена от меките цветове на есента и от светлата тъга по младостта, която си тръгва, но и неизбежно остава в чувствителната душа. Евелина Митева споделя с нас съкровените си чувства, но не ни ги натрапва. Една деликатна дистанцираност предоставя на читателя свободата да определи сам степента на своята съпричастност. Възможно е да се заблуждавам, но ми се струва, че Евелина все пак се опитва – и съумява – да ни предпази от произволните, прекалено директни интерпретации на своите поетични изповеди, припомняйки ни, че трансформирано в художествен текст, едно преживяване придобива известна доза условност, че в самата тази трансформация болката по причудлив начин се смесва със сладостта, че поезията може да бъде това, което ни заселва в лелеяния „двор на спокойствието“.

Цочо Бояджиев

 

Информация: Петър Чухов

Прочетете в "Диаскоп":


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.