"Във вихъра на великата война" от Радослав Тодоров: Ново издание за Първата световна война на ИК "Гутенберг"

15.05.2019
Снимка 1
За книгата
 
"Във вихъра на Великата война" от Радослав Тодоров е посветена на стогодишнината от бурните събития, които разтърсваха Европа и света в началото на миналия век и които до голяма степен оформиха облика на света -  такъв, какъвто го познаваме днес.
 
Нейната цел е да запознае българския читател в един кратък, но съдържателен формат с конкретиката на военната обстановка, без излишни академични полемики и затормозяване на аудиторията с прекомерно въвличане във военните рапорти, данни и терминологии. Точно, кратко и ясно, така че дори и незапознати с този исторически период читатели да разберат цялостната картина на военните действия и каква е била ролята и позицията на всяка държава, участвала във войната.
 
В съвремието Първата световна война често остава в сянката на Втората световна война, която оставя незаличими следи в човешката памет, но ако проследим нишките на целия въртоп от събития, случили се през XX век и случващи се и до днес, ще видим, че голяма част от тях водят през миналото до Първата световна война. За да разберем как започват всички тези процеси, трябва да се върнем назад към корените им, вплетени дълбоко в каменистата почва на второто десетилетие на XX век.
 
А там някъде измежду плетениците на тези могъщи дебели корени се провираше и съдбата на България, носена на клатещия се, но изключително остър връх на българския войнишки щик…
 
За Радослав Тодоров
 
Радослав Тодоров е известен сред почитателите на историческата тематика като автор и редактор в списание "Българска наука", автор в списание "Българска история", автор в сайта Chronicle.bg, сценарист на филмите на "Българска наука" - "На нож" (2012) и "Трагедия и слава" (2013), посветени на стогодишнината от Балканските войни.
 
Премиера
 
Представянето на книгата ще се състои на 17 май 2019 от 19.00 ч. в столичния клуб "Абордаж" на ул. Веслец 22.
 
Подоробности за изданието може да откриете на сайта на издателство "Гутенберг".
 
 
Информация: Иван Коларов, ИК "Гутенберг"
 

 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.