"Облаче ле бяло" на фамозните "Жени на Ръб-а" провокира с видео, инсталация и пърформанс в галерия Ромфея през Нощта

13.09.2019
Снимка 1

Нощ 2019 Пловдив

Галерия Ромфея представя

Жените на Ръб-а

Облаче ле бяло

видео, инсталация и пърформанс

13 – 27 септември 2019

Откриване: 13 септември 2019

19.00 - 23.00 часа
 

Очаквайте неочакваното! В поредната си пета изява „Жените на Ръб-а за Албена Михайлова“, четирите авторки показват отново жива картина – „Облаче ле бяло“, посветена на Албена Михайлова – Бенджи.

Цялостното представяне включва видео, инсталация и пърформанс на групата. Пърформансът е с приблизително времетраене 20 минути и се състои от две части: първата в залата и заключителна - в прилежащото парково пространство пред галерията.

„Облаче ле бяло - Жените на РЪБа за Албена Михайлова“ е част от програмата на Нощ 2019 Пловдив.

Първото събитие е на 13 септември от 19:00 до 23:00 часа в Галерия Ромфея.

На 14 септември от 20 до 21 часа е представянето на швейцарската мултимедийна група “Ле Рен Прошен” (Бъдещите кралици). В деня след представянето на „Жените на Ръб-а“ се включва известната швейцарска мултимедийна група „Ле Рен Прошен” от Базел, Швейцария.

Албена Михайлова – Бенджи работи с групата от края на 90-те и е кръстница на един от албумите им. Кралиците от брега на Рейн крещят своите песни и танцуват валса на времетo, изпълнени с гняв и безсрамие. Тяхната музика изисква здрави зъби – след концертите им си като с прясно насапунисани уши и чиста душа. Муда Матис, Сус Цвик, Франци Мадьорин, Мишел Фукс са видео и пърформанс артисти и музиканти, носители на наградата за музика на Швейцария за 2019 година.

 

Информация: Галерия Ромфея, Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.