Национален конвент Булгакон 2019: Наградени автори от конкурсите за фантастичен разказ и фантастичен комикс на тема "Игра на война"

01.10.2019
Снимка 1

Обявени са победителите в националния конкурс за фантастичен разказ и фантастичен комикс.

На 1 октомври Инна Церовска – директор на Младежки дом, в присъствието на Юрий Илков и Тервел Пейков от Клуб по фантастика, евристика и прогностика „А. и Б. Стругацки“, Пазарджик, обяви отличилия се разказ от Националния конкурс. През 2019 г. темата беше „Игра на война“.

Наградата от 300 лв., грамота и Знака на конкурса получава Елена Павлова с разказа си "Мостът на река Дунав".

Поощрителна награда получава 13-годишната Симона Василева за разказа си "Спасителите на света", на която екипът на Клуба по фантастика ще изпрати избрани книги на фантастична тема.

Нашите партньори от електронна медия "Диаскоп комикс" дават награда - публикация на разказите на Наталия Таранинова, "Рай" и Симона Василева, "Спасителите на света" със специална илюстрация.

Награденият автор ще бъде обявен в Младежки дом - Пазарджик в рамките на събитието Екоцентрика на 02 октомври, сряда, 2019 година.

Награда за комикс тази година не се връчва поради несъответствие с жанра научна фантастика. Нека припомним, че тази година в конкурса за фантастичен комикс участваха двама автори - Таня Божинова и Любослав Герасимов. 

 

Информация: Дани Коцева, Младежки дом - Пазарджик

 

Конкурси за фантастичен разказ и фантастичен комикс

на Клуб по фантастика, евристика и прогностика

"Аркадий и Борис Стругацки" 2017 - 2019

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Илюстрация: © Стилиана Георгиева - Stella

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.