В новогодишната нощ с Денчо Владимиров: "Най-мечтаният сън"

29.12.2019
Снимка 1

"Хайде на прегръдките!" или за някои наставления

на моя джин-психотерапевт.

Ето каква панелна история ще ви разкажа, за която все още не съм сигурен сън ли бе или истина!

Понеже бях самотен, силно копнеех да ми се случи нещо разтърсващо. И една нощ в студената стая се появи... джин. Сякаш беше изскочил от страниците с приказки на 1001 нощ и по-точно от лампата на Аладин – даваше наставления, влизайки в ролята на психотерапевт, а после изпълняваше и желания.

„Всеки ден трябва да се възползваме от лечебната сила на прегръдките и да не се лишаваме от този акт, който е мощен двигател на здравето и имунитета“, говореше той, сякаш четеше популярна рубрика от някой сайт.

Независимо дали се чувствате изгубени, пропаднали в борбите или просто тъжни и празни, понякога една прегръдка е всичко, от което се нуждаете. 

И още: „Гушкането е  най-лесният начин да увеличим секрецията на елемента  окситоцин във всекидневието си.“

Прегръдката според него имала десетки ползи за здравето, слушах във възторг аз:

Допринасяла за усещането на щастие, създавала чувство на сигурност, действала успокояващо на прегръщащите се, повишавала самочувствието, придавала красота на общуването, улеснявала разбирането. Преодолявала стреса и социализирала. Защитавала нервите от претоварване. Зареждала с енергия и бодрост. Увеличавала лоялността и искреността. Освобождавала от лъжи. Улеснявала бременността. Предотвратявала депресията. Засилвала интимността. Елиминирала ненужните битки.  Облекчавала депресивните състояния…

Силно впечатлен от внушенията, реших да проверя на практика последните открития на моя джин.

На излизане от апартамента срещнах инкасаторката по студената вода. Хубавица и половина. Веднага я прегърнах, а тя зачервена се огледа и каза, че бързала да замери всички водомери в блока в края на годината и  чак накрая щяла да  дойде да замери и моя.

Така и стана. Замери ми водомера, аз я почерпих солидно с ту ла мор дю  и много ясно – последва активно  „прегръщане.“  Явно по теорията на джина, след час прегръщане на дивана,  ние  здраво си засилихме имунитета и това бе особено полезно пред очакваните пикове на новите щамове на свинския грип.

Инкасаторката ми обеща, като припряно се обличаше и прибираше разпилените при прегръщането ни квитанции, при следващото замерване на водомера, пак да си засилим имунитета, така грипната епидемия с щамовете си няма да представлява за нас никакъв проблем.

Относително щастливо се развиха събитията и когато срещнах в асансьора председателката на етажната собственост Олимпия. Прегърнах я, а тя като се нахвърли да ме целува, само дето не откачи асансьора от разклащането. После ме замъкна в спалнята си и там след час засилване взаимно на имунитета, тя ми сподели през щастливи сълзи, че мъжът й  Върбан, откакто се захванал с политиката, постоянно отсъствал по семинари у нас и в чужбина, и тя вече реципрочно почувствала нужда от негов дубльор в спалнята, пост, за който аз отлично съм пасвал като симпатяга, а и от състоялия се вече се екзамен в опустялото брачно ложе на политика, съм бил доказал това. Направо съм бил отличник!

Само след няколко часа експресно бях избран на общо събрание на етажната собственост за член на домсъвета. И оттогава се заредиха нощи, в които като в армейски наряд бивах привикван при ръководителката на панелната обител да ме посвещава в закона за етажната собственост, който вече знам наизуст като  таблицата за умножение. Но според ненаситната Олимпия трябвало да усвоя и нормативните и поднормативни актове, заедно, разбира се, с  актовете в леглото на отсъстващия дълго по семинари политик.

Реших да приложа методиката на джина психотерапевт и по месторабота.

Запрегръщах една след друга колежките и те бяха много приятно изненадани, тъй като до този момент ме считали за мухльо и задръстен. А сега вече съм вдъхвал надежда да израсна даже и като началник - с този размах по прегръдките на жени.

 А преди да си тръгна от работа, хоп, срещам шефа си.

И  без да се колебая делово го запрегръщах с цел да му засиля и на него имунитета пред лицето на новата грипна епидемия.

Той обаче ме погледна втрещен и изрева:

Колко пъти съм ви казвал да пиете умерено на работните си места! Колкото и да ме прегръщаш, тарикат, няма да ти увелича заплатата! Ама че хитрец!

В края на краищата моят  светъл порив да зареждам близки и познати с окситоцин, да им засилвам с прегръдки имунитета и да придавам красота на общуването, претърпя пълен провал.

По празниците за зла участ срещнах в жилищния вход и съседката Лора и естествено – прегърнах я.

Исках да я заредя с енергия и бодрост, симпатична ми бе. Беше  член на домсъвета.

Но с това приключи всичко.

Почувствах силен удар по главата и всичко потъна в мрак. Събудих се в болницата, а над мен видях надвесени доктори, които с калкулатор коментираха по каква клинична пътека да ме осчетоводят.

Оказа се, че след съседката Лора, на няколко крачки отзад  пъшкал, понесъл тежка туба с домашно вино от селото си , съседът Пондьо, мъжът на Лора. И той, селяндурът, помислил съвсем неправилно, че налитам на жена му и прекъснал хуманитарния ми акт като стоварил тубата с двайсет литра пелин  на главата ми.

Така и се отказах да следвам повече съветите на моя джин- психотерапевт, чийто сардоничен смях чувах вече зад гърба си.

Правилно е казал народът ни в пословицата:

„На джинове вяра не хващай!“

 

Всичко от Денчо в рубриката

Сатиричен BOX с Денчо Владимиров

 

Илюстрация: © Георги Чепилев

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника