Немислимото става реалност в "Метаморфози" - новата графична новела на Емилиян и Станимир Вълеви

04.07.2020
Снимка 1

С удоволствие споделяме с Вас най-новия си проект - графичната новела Метаморфози, Изд. Ерго.

МЕТАМОРФОЗИ

In nova fert animus mutatas dicere formas / corpora.

Възнамерявам да говоря за форми, променени в нови образувания.

- Овидий, МЕТАМОРФОЗИ, 8 г. сл. Хр.

Тази книга събира две новели, проследяващи няколко от безкрайните лица на метаморфозата – Ариадна и Под моята кожа. Светът, който познаваме, се променя внезапно. Немислимото става реалност. Неизбежното е непосредствено. Когато ние се променим, преди да сме усетили, или когато промяната за нас е бавна, трудна и болезнена, героят се превръща в чудовище, а екзекуторът - в спасител. Буквите се обединяват в текст. Той се събира с илюстрациите. Заедно придобиват друг смисъл. Заедно правят комикс.

ПОД МОЯТА КОЖА е първата българска електронна графична новела. За балерината Александрия и татуиста Дориан. Една лична история за маските, които носим, и изборите, които правим. Една модерна приказка, преплитаща ърбън фентъзи и хорър. Тук е представена за първи път по нов начин, специално за това издание.

АРИАДНА е история, търсеща личното в една епична промяна на реалността. За топ пилота Ариадна и Ангела на смъртта. Различни направления на фантастиката се преплитат на страниците на комикса.

Метаморфозите, през които преминават авторите, следвайки историите, които ги вдъхновяват.

Ще Ви разкажем за метаморфозите на тела и души, които се претворяват в нови герои, личности и съдби...

Щастливи сме, че МЕТАМОРФОЗИ е в поредицата за комикси и графични издания ТУШ в Издателство ЕРГО, чието начало поставихме с ИМАГИНЕРИУМ. От своето създаване през 2002г, Издателство Ерго се е превърнало в синоним за висококачествена европейска литература и с всяка книга изпълва със съдържание своето мото: „За книгите с любов!“ https://ergobooks.eu/books/metamorfozi-ot-emiliyan-valev-i-stanimir-valev/

Трейлър на МЕТАМОРФОЗИ:

https://www.youtube.com/watch?v=qSygCI5h9Fw

Предварителни поръчки

От 01.07.2020г., започват предварителните поръчки на нашата графичната новела МЕТАМОРФОЗИ през сайта и магазина на издателство ЕРГО и онлайн магазина OZONE.BG. Освен намалението от 10% от коричната цена имаме и изненада за всички направили предварителна поръчка на книгата. Те ще получат специален качествен принт на наша илюстрация на Александрия и Ариадна! Можете да поръчате МЕТАМОРФОЗИ и да получите своят принт от издателство ЕРГО : https://store.ergobooks.eu/product/metamorfozi-emiliyan-valev-i-stanimir-valev/ и онлайн магазина OZONE.BG https://www.ozone.bg/product/metamorfozi-emiliyan-valev-i-stanimir-valev/

За авторите

Двама братя, художници и писатели – Емилиян Вълев и Станимир Вълев. Характерни с разнообразен стил и собствен почерк. Автори на първата българска електронна графична новела ПОД МОЯТА КОЖА (2011), комикс албума ИМАГИНЕРИУМ (2018), комикса ТАНЦ С ТУШ (2019). Представяли самостоятелни изложби, събиращи комикси, графики и илюстрации - ИМАГИНЕРИУМ (2017-2019) и ТАНЦ С ТУШ (2019). Техни творби са участвали в редица международни форуми и фестивали и са публикувани в България, Сърбия, Република Сръбска, Македония, Румъния, Турция, Чехия, Швеция, Русия, Франция, Португалия, Великобритания, САЩ, Колумбия, Аржентина, Япония.

Фейсбук:

https://www.facebook.com/Emiliyan-Valev-and-Stanimir-Valev-Present-219506998066451/

Блог:

https://eandspresent.blogspot.com/

В YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UC1Se7SHS3YAv1VM6JDOquSg

и Vimeo:

https://vimeo.com/user92315684

 

Информация: Емилиян Вълев, Станимир Вълев

https://eandspresent.blogspot.com/

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.