Зимни пейзажи, натюрморти, птици и една "Синя къща на края на света" представя Иван Христов-Грога в галерия Аспект, Пловдив

07.12.2020
Снимка 1

Галерия Аспект представя

Иван Христов - Грога

изложба живопис

9 декември 2020 – 9 януари 2021

В навечерието на светлите Коледни и Новогодишни празници по традиция представяме изложба на Иван Христов-Грога. Въпреки тягосното настроение и ограниченията, наложени от пандемията от Ковид 19, галерия Аспект Ви дава възможност да се насладите на новите картини на художника и да се заредите с положителна енергия, почерпена от ведрото спокойствие на твореца. В експозицията са включени 17 нови платна, създадени от Грога през настоящата година и предоставени от него ексклузивно на галерия Аспект за традиционната му годишно изложба. За съжаление, възрастта оказва все повече влияние на неговата продуктивност и всяка следваща година картините са все по-малко, но в никакъв случай годините не се отразяват на прецизността и качеството, нещо, за което Грога е безкомпромисен. Към приказните зимни пейзажи, натюрмортите и толкова харесваните от публиката портрети на птици, творецът е добавил едно различно платно, „Синята къща на края на света”, в което сюрреалистично е претворил най-актуалния проблем на годината, изобразявайки коронавируса като изгряваща /или залязваща/ планета в близък план на фона на невероятно красиво звездно небе.

Изложбата ще бъде на разположение в галерията от 9 декември до 9 януари, без специално откриване или вернисаж и без присъствието на автора, елате в удобно за Вас време. Всички картини ще представим, разбира се, и онлайн, но срещата на живо с изкуството на Грога е незаменима терапия, възползвайте се от нея. При нас посещенията са индивидуални и при спазване на всички изисквания за безопасност. Бъдете здрави!

 

Информация: Олга Петрова, галерия "Аспект", Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.