Александър Байтошев е новият носител на наградата за нова българска поезия "Николай Кънчев" 2020 за книгата си "Свещената гора"

07.12.2020
Снимка 1

Тази година, поради извънредните обстоятелства, няма да се състои за 14-и път традиционният вече „Поетичен Никулден“, но да се надяваме на по-светли времена. Традиционна обаче продължава да бъде подкрепата на г-н д-р Митко Василев, главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара, който и тази година ще връчи за девети път на номинираните поети коледни подаръци, но по куриер.

Удостоеният с наградата, която се осигурява и присъжда от съпругата на поета Федя Филкова,  ще получи почетен диплом, пластика на поета, дело на скулптора Добромир Иван, и 2200 лв.

Александър Байтошев е новият носител на наградата за нова българска поезия „Николай Кънчев“ 2020 за книгата си „Свещената гора“, издателство „Жанет 45“.

Останалите номинирани за наградата са:

Пламен Дойнов – за „Влюбване в диктатора“, ИК „Несарт – Милен Миланов“ и издателство „Кралица Маб“, 2020.

Надежда Радулова  – за „Малкият свят, големият свят“, издателство „Жанет 45“.

Ина Иванова – за „Криле от папие-маше“, издателство „Жанет 45“.

Наталия Иванова – за „човек с бинокъл“, издателство „Арс“.

 

Честит ПОЕТИЧЕН НИКУЛДЕН 2020!

 

Информация: Федя Филкова, Поетичен Никулден

 

 


 

© Христина Мирчева

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.