Георги Господинов на живо в разговор за "Времеубежище" по време на СМЛФ 2020

10.12.2020
Снимка 1

Романът "Времеубежище", който излезе в извънредната пролет на 2020 година при заключени книжарници и градове, въпреки всичко намери своите верни читатели. Тази събота, 12 декември 2020, по време на Софийския международен литературен фестивал ще имате възможност да чуете разговор със световноизвестния български писател и да се включите на живо с въпроси.

Разговорът за романа и за самото писане ще води поетът Иван Ланджев. Началото е в 18.30.

Срещата можете да проследите на живо на страницата на фестивала във фейсбук, https://www.facebook.com/sofialiteraryfest

Къде са днешните ни убежища? Може ли миналото да се превърне в ново бъдеще? Ако не сме в нечия памет има ли ни изобщо? Ще се появат ли клиники за минало? Откъде идва това остро усещане за бездомност във времето? Никое време не ти принадлежи, никое място не е твое…

За кого ще гласува България в един референдум за минало?

Според признанието на прочелите вече романа, тази книга описва с голяма точност онова, което се случва или предстои в близко бъдеще, проиграва възможности, изпълнена е с ирония и тъга, запазената марка на Господинов.

"Най-гневната книга на Георги Господинов", пише за романа Митко Новков, но и пълна с емпатия и утеха, допълва той.

Новото издание на романа вече може да бъде намерено и с твърди корици.

 

Информация: Гергана Георгиева, Жанет 45

 

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.

 

  •