"Прокудени" е новият комикс на Емилиян Вълев и Станимир Вълев

14.12.2020
Снимка 1

"Πόλλ᾽ οἶδ᾽ ἀλώπηξ, ἀλλ' ἐχῖνος ἕν μέγα."

Лисицата знае много неща, таралежът едно важно нещо.

- Архилох, VII пр. Хр.

 

Лисицата винаги е била символ на измамност и лукавост. Тя надхитрява другите животни и затова има много врагове. Научена е да оцелява и да побеждава противника си.

От своя страна, таралежът се асоциира с трудолюбие, разум и мъдрост. В България се вярва, че той е най-старото животно на света. Наричат го „стара вяра“. Древногръцкият поет Архилох приписва на двете животни два различни погледа върху света. Лисицата се учи от своя богат опит и преживявания. За нея не може да има една истина, на която да бъде подчинен живота. Таралежът основава светогледа си на една идея. Тези две животни персонифицират две различни философии, оказали влияние на човешката култура.

В ПРОКУДЕНИ, на фона на суровата зима, пътищата на лисицата и таралежа се пресичат в тяхната борба за оцеляване.

А Вие... Лисица ли сте? Или таралеж?

Всеки Комикс „ПРОКУДЕНИ“ (2020) идва с подарък – специална илюстрация.

Комиксът ПРОКУДЕНИ е достъпен ексклузивно в един от най-обичаните онлайн магазини OZONE.BG.

https://www.ozone.bg/product/prokudeni/

 

За авторите

Двама братя, художници и писатели – Емилиян Вълев и Станимир Вълев. Характерни с разнообразен стил и собствен почерк. Автори на първата българска електронна графична новела ПОД МОЯТА КОЖА (2011), комикс албума ИМАГИНЕРИУМ (2018), комикса ТАНЦ С ТУШ (2019). Представяли самостоятелни изложби, събиращи комикси, графики и илюстрации - ИМАГИНЕРИУМ (2017-2019) и ТАНЦ С ТУШ (2019). Техни творби са участвали в редица международни форуми и фестивали и са публикувани в България, Сърбия, Република Сръбска, Македония, Румъния, Турция, Чехия, Швеция, Русия, Франция, Португалия, Великобритания, САЩ, Колумбия, Аржентина, Япония.

 

Информация: Емилиян Вълев, Станимир Вълев

https://eandspresent.blogspot.com/

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.