Дружеството на пловдивските художници раздава награди на Ивановден 2021

05.01.2021
Снимка 1

07 януари 2021 от 17.00  до 19.00 часа

Зала "2019" , Пловдив

В годината на COVID пандемията ритъмът на много културни прояви се обърка и хората на изкуството, публиката и институциите трябваше да се адаптират към честите промени на обстоятелства, които преди са изглеждали трайно установени.

За първи път традиционната годишна изложба на Дружеството на пловдивските художници (ДПХ), която е част от Културния календар на Община Пловдив, ще се проведе не преди, а след Коледа и Нова година.

Годишните награди на ДПХ за отиващата си 2020 г. ще бъдат раздадени на 7 януари 2021 г., по време на отвореното откриване на общата изложба на художниците - членове на дружеството в Зала „2019“ на ул. „Гладстон“ №32.

По думите на председателя на ДПХ Снежана Фурнаджиева:

„След ново завръщане в ограниченията на пандемия, след усилия, страх и несигурност, надеждата запазва жаждата за промяна и нова радост. И въпреки това вече 45 години ДПХ изпълва с послания и красота творческото пространство на ул. „Гладстон“ 32 като морален стълб, който поддържа вярата, че създаваме истинските ценности на духовния ни живот. Отново ще бъдем заедно с любимите приятели, колеги и ценители, за да съпреживеем една магнетична вечер с изкуството. Ще бъдат връчени годишните награди за живопис, графика, скулптура, N форми, млад автор и награда на кмета, оценени от петчленно жури, включващо Никола Певичаров, Цвятко Сиромашки, Димитър Апостолов, Десислава Христозова и Снежана Фурнаджиева.“

Изложбата ще продължи до 2 февруари 2021 г.

 

Информация: Мариана Китипова, Връзки с обществеността, ГХГ - Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.