"Градовете, в които ни няма": "Точка БГ" отбеляза юбилейната си 10 годишнина с виртуален концерт

08.01.2021
Снимка 1

Акустичният проект за нови градски песни "Точка БГ" отбеляза десетата си годишнина с едночасов онлайн концерт, излъчен в социалните мрежи. Концертът представи песните от новия албум на групата "Градовете, в които ни няма".

"Преди 10 години, в началото на януари 2011 г. започнахме да работим върху първите аранжименти на авторските си песни. Представяхме си да отбележим 10 години от Точка БГ по друг начин – в концертна зала, да виждаме очите ви и да съпреживяваме с вас, както винаги през тези години, защото атмосферата на концертите ни и споделената радост са същинските причини да празнуваме този юбилей", се казва в анонса на събитието, излъчено в YouTube на 8 януари в арт-центъра "Къщата на София". 

"Заглавието на новия ни албум се превърна в горчива метафора на едно неочаквано и дълго отсъствие – от сцената и от срещите с вас. Записвахме “Градовете, в които ни няма” във време на изолация, която все още продължава и затова решихме да ви подарим този виртуален юбилеен концерт – като възможност да сме отново заедно. С радост го споделяме, споделете го и вие с вашите приятели. Вярваме, че хубавите срещи с вас предстоят".

 

Гледайте концерта тук:

https://www.youtube.com/watch?v=msyxg6VWKCs&feature=youtu.be

 

Информация: Организаторите

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.