НОВИ КНИГИ: Донатела Ди Петрантонио и "Върнато момиче"

19.01.2021
Снимка 1

Действието се развива в Абруцо, Италия. Едно тринайсетгодишно момиче губи всичко за една нощ – дом край морето, най-близките си приятели, безусловната обич на осиновителите си. То е върнато в многодетното семейство на родителите си, което никога не е виждало.

Главната героиня губи комфортния си живот и влиза в свят на бедност, бори се да осмисли какво се е случило с нея и да открие себе си. Временно ли е това? Болна ли е нейната „майка“? Ще се върне ли за нея? Направила ли е нещо нередно? Докато скърби за предишния си живот, тя става близка със своята по-млада сестра Адриана, която й помага да се ориентира в новия си живот.

„Върнато момиче“ е трогателна и пленителна история, чувствително изследване на идентичността, принадлежността, идеализма и как осмисляме света. Донатела Ди Петрантонио разказва за сълзите на живота с груби, откровени думи. Авторката се занимава с темата за майчинството, семейството, отговорността и грижите, от оригинална гледна точка и с рядка изразителна интензивност и горчивина.

 

„Този мъж ли взе тази рокля за теб?“, попита тя тихо.

„Той я купи за мен вчера, просто за да се върна тук“.

„Но какъв ти е той?“, попита тя, любопитна.

„Далечен чичо. До днес живях с него и жена му“.

„Но коя е твоята мама?“,  попита тя, обезкуражена.

„Имам две. Едната е твоята майка“.

 

За Донатела Ди Петрантонио

Донатела Ди Петрантонио (родена през 1963 г. в Абруцо, Италия) е един от най-добрите италиански романисти. По професия е стоматолог. Автор е на романите „Моята майка е река“ и „Красива моя“. Лауреат е на наградите „Кампиело“, „Наполи“, „Бранкати“ и „Стрега“. Романът „Върнато момиче“ постигна голям успех в Италия и е публикуван в много страни. Има и театрална постановка, основана на сюжета на романа.

 

Книгата може да бъде закупена от сайта на издателство „Авиана“ (Бургас) www.avianabg.com.

 

Информация: Издателство "Авиана", Бургас

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.