Здравка Василева с живописна изложба "В очакване на деня" в галерия Дяков, Пловдив

04.05.2021
Снимка 1

Галерия Дяков представя

Здравка Василева

В очакване на деня

изложба живопис

11 - 27 май 2021

Откриване: 11 май 2021 от 18.00 часа

През миналата година Галерия „Дяков“ показа творби на Здравка Василева в представителна обща експозиция, а тази година художничката е поканена и ще бъде  представена на публиката в самостоятелна изложба, изградена от творби, специално нарисувани и селектирани за пространството на Галерия „Дяков“, които тя е обединила под името „В очакване на деня”.

От 11 до 27 май 2021 галерия „Дяков“ ще представи на публиката най-новите живописни творби на един сериозен български художник - Здравка Василева.

Здравка Василева

е родена през 1977 в Пловдив. Завършва живопис при Валентин Колев в Националната художествена академия, където тя самата е доцент от 2012. От 2015 е ръководител Катедра „Живопис“ и „Ателие 52“.

От 2009 Здравка Василева е активен участник в художествения живот, като се включва в десетки общи изложби у нас и в чужбина, и реализира самостоятелни представяния в  галерии в различни български градове.

 

 

Информация: Анна Дякова, галерия Дяков, Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.