19 млади творци от Дружеството на пловдивските художници рисуват "Силата на илюзията"

15.05.2021
Снимка 1

18 май - 08 юни 2021

Вернисаж: от 17.00 до 19.00 часа

Изложбена зала "2019"

 ул. Гладстон 32

На 18 май в Изложбена зала „2019“ на ул. „Гладстон“ №32 към Градската галерия в Пловдив се открива младежката кураторска изложба „Силата на илюзията“ на Дружество на пловдивските художници.

Вернисажът е от 17:00 до 19:00 часа

Според кураторите на изложбата Никола Минчев и Женя Бозукова:

Всичко, което виждаме е илюзия. Днешните граници между реалност, илюзия, игра и истина са по-размити от всякога. Един „свят с главата надолу". Илюзията привлича вниманието ни към заблудата на зрението и подсилва очакването. Днес художниците могат да предизвикат почти всичко: пространство, време, тяло - нищо не е оставено скрито от експеримента-игра. Нашите умове са склонни да създадат ред в общия хаос. Илюзията е особена сила на изкуството, разкрита в човешкия опит.

Изложбата „Силата на илюзията" представя 19 млади пловдивски автори със своите представи за илюзията-живот. Тази изложба е и дебют за най-младите творци, току-що напуснали студентската скамейка. Тя е предизвикателна и любопитна в очакването ни какво мислят, желаят и търсят младите. Какви са мащабите на техните мечти и смелостта в изразяването им.

Организаторите обещават интересна изненада в деня на откриването, както и изпълнение на джаз със скулптура, превърната в уникален контрабас - пленителна илюзия и настроение.

 

Информация: Мариана Китипова, Връзки с обществеността, ГХГ - Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.