От пощата на "Диаскоп": Важно съобщение

19.06.2021
Снимка 1

От пощата на "Диаскоп": Важно съобщение

За всички български автори на комикси или графични новели и до регионалните им сдружения в София, Русе, Варна и Пловдив

Здравейте,

Създадох група във Facebook, където различни създатели и организации на комикси от ЕС могат да се свържат и да започнат да си сътрудничат за получаване на безвъзмездни средства от ЕС.

https://www.facebook.com/groups/creative.europe.eu.comic.books.creators.unite

Искате ли да се присъедините? И може ли да споделете тази покана с вашите контакти за български комикси  и графични новели?

Благодаря ти,

Гжегож

П.П.

Това е частна група с цел:

- създателите на комикси от ЕС да комбинират сили през границите, за да получат право на тези безвъзмездни средства от ЕС.

Всички от участващите в процеса на работа е добре дошъл:- Художници, писатели, издатели, преводачи, подкрепящи организации, редактори и др. Тази група не е за:

- Размяна или покупко-продажна търговия,

- Мемета

- Споделяне на лично творчество,

- Търсене на  комисионни,

- Преглед на комикси.

Ако се присъедините към тази група, моля, съсредоточете се върху разбирането на правилата за безвъзмездни средства от ЕС и критериите за допустимост. Предлагайте  и обмисляйте идеи за предложения и се свързвайте с подходящите хора или организации.

Става въпрос за свързване, особено с представители на големите градове /музеи/ и т.н., които обикновено са регистрирани за фондове на ЕС и имат отдели, отговарящи за бюджетите за изкуство и т.н.

Приложения:

Европейският съюз (ЕС) отвори няколко призива за "Творческа Европа"

Покана за проекти за европейско сътрудничество

С бюджет над 60 милиона евро - тази покана ще подкрепи проекти, включващи голямо разнообразие от артисти в различни културни и творчески сектори.

Фокусът е върху европейското артистично сътрудничество и иновации по теми като: ангажираност на публиката, социално сближаване, дигитализация, принос към европейската зелена сделка и специфични за сектора предизвикателства в секторите на книгата, музиката, архитектурата и културата.

Покана за европейски мрежи от културни и творчески организации

С бюджет от 27 милиона евро за периода 2021-2023 г. - тази покана ще подкрепи проекти за изграждане на капацитет, изпълнявани от представителни мрежи на европейски културни организации, базирани от много държави.

Покана за общоевропейски културни единици

С бюджет от 5,4 милиона евро за периода 2021-2023 г. - тази покана ще подкрепи културни единици - чиято цел е да предложи възможности за обучение, професионализация и представяне на млади високо талантливи артисти.

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.