Три награди за България на европейския фестивал за фантастика Еврокон 2021

20.07.2021
Снимка 1

На 18 юли 2021 беше официалното закриване на фестивала Еврокон 2021 във Фиуджи, Италия. На срещата на ESFS, която се проведе във виртуални условия, българските делегати представиха различни предложения за подобряване на дейността на общността, както и родните номинации. Радваме да споделим с вас, че тази година България спечели три награди:

-       Наградата в категорията за детска книга получи „Приключение в Долната земя. Коледари срещу хали“ на Елена Павлова

-       В категорията за най-добро издателство Colibri Books споделя наградата с хърватското Shtiga и с руското издателство Азбука

-       Ирена Първанова печели в категорията за дебют Chrysalis Award с „Приказки за Долната земя: Фенове, Самовили, Конджури“.

С изключение на дебютната награда, която се връчва на всички държави, това са първите български награди от 2015 г. насам, когато Алманах ФантAstika спечели наградата за най-добро списание.

Списъка с всички победители можете да видите на: https://www.esfs.info/next-current-esfs-awards/.

Следващият Еврокон ще се проведе в Люксембург на 07 април 2022 година, а на сегашната среща се прие и локацията за Еврокон 2023, който ще се проведе в Упсала, Швеция.

 

С уважение, организационният екипът

 

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.