Станислав Вардиев с изложба живопис в галерия Дяков, Пловдив

13.09.2021
Снимка 1

 Галерия Дяков представя

Станислав Вардиев

изложба живопис

16 септември - 4 октомври 2021

Откриване: 16 септ. 2021 от 16.00 до 19.00 часа

Станислав Вардев е роден през 1970 в Бургас. Завършил е специалността „Изящни изкуства“ в Художествената гимназия „Дечко Узунов“ в Казанлък. По-късно завършва живопис във Велико Търново във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“. Творческите му търсения са концентрирани изключително в живописта. Участвал е в десетки, представителни за българското изкуство общи експозиции. Автор е на повече от 10 самостоятелни изложби в София, Бургас и Велико Търново, вече и в Пловдив в Галерия „Дяков“.

От известно време Станислав Вардев е един от художниците, с които Галерия „Дяков“ работи последователно- сериозен, задълбочен автор, когото галерията представя в самостоятелни и общи експозиции.

Станислав Вардев е носител на редица престижни награди, каквато е Наградата на Община Велико Търново за живопис за 2001 година и Наградата за художник на 2006 на галерия „Бояджиев“ в Бургас.

Негови творби са притежание на държавни, общински и частни колекции в нашата страна и на частни колекции в чужбина.

Самостоятелната му изложба тази година в Галерия „Дяков“ се открива на 16 септември 2021 /четвъртък/ от 16 до 19 часа.

 

Информация: Анна Дякова, галерия Дяков, Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.