"Ябълки от чуждия рай" от Анна Берсенева - история за любов, предателството, подвиг и разкаяние

19.09.2021
Снимка 1

И раят може да изглежда ад, ако този рай е непознат и се възхищавате само на ябълките по дърветата му отвън. Така Анна Ермолова празнува четирийсетия си рожден ден. Външно за нея всичко е наред: съпругът й се занимава с бизнес, тя самата издава изискано и популярно списание, зрелият й син я обича и уважава.

Всъщност Анна отдавна се е сблъсквала с проблема на много жени, които психолозите наричат ​​„жертви на ранен брак“: съпругът й има друго семейство, и дъщеря му расте в това семейство... Как да се държиш в такава ситуация? Кое е по-добре – да продължиш да живееш със съпруга си под един покрив или да си сама?

Анна намира отговора на този въпрос неочаквано, решавайки да разследва историята на семейство Ермолови. Указанието е в дневника на жена, живяла в апартамента им преди много години.

Втората линия в романа се случва в следреволюционно време. Красивата бунтарка Ася и Константин, който, макар и да не се е присъединил към партията, никога не биха се срещнали, ако не се бяха установили в това жилище в центъра на Москва. И това беше любовта, но и истинска трагедия.

Авторката преплита два слоя от времето – съдбите на своите герои от настоящето и миналото. Тя показва как ужасният акт на предшественик, извършен в далечното минало, е повлиял на живота на неговите потомци, които е трябвало да изкупят старите грехове с прошка и любов.

Една душевна житейска драма. История за нещастната любов, предателството на любимия човек, мъдростта и търпението. За привързаността, за живота – емоционално опустошен и наситен. За жертвеността, подвига и разкаянието.

Анна Берсенева

Анна Берсенева (Татяна Сотникова) е родена през 1963 г. в гр. Грозни. Завършила е журналистика в университета в Минск, а след това аспирантура по теория на литературата в Литературния институт „А. М. Горки” в Москва. Работи в жанра на интелектуалната проза и любовните романи, автор е на литературни статии, както и на монографии за Маяковски и Чехов. По мотиви от нейните книги са заснети голям брой филми. Общият тираж на творбите й надхвърля три милиона копия.

 

Книгата може да бъде закупена от сайта на издателство „Авиана“ (Бургас) www.avianabg.com.

 

Информация: Издателство "Авиана", Бургас

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.