Дни на Японската култура в България: "Красотата на Япония" в ГХГ Пловдив

02.11.2021
Снимка 1

ГХГ Пловдив представя

Красотата на Япония

Кири-е и Темари

6 - 24 ноември 2021

Вернисаж: 6 ноември 2021 от 10.00 до 18.00 часа

Градска художествена галерия - Пловдив и Сдружение „НАКАМА“ ви канят на изложбата „Красотата на Япония“, която е част от Дните на Японската култура в България, провеждани за 32-и път.

Подредена на двата етажа в Залите за временни експозиции, ул. „Княз Александър I“ №15, изложбата ще представи пред широката публика цветовете и красотата на далечната страна чрез две от най-красивите и интересни традиционни японски изкуства – КИРИ-Е и ТЕМАРИ.

За почитателите и практикуващите КИРИ-Е в България изложбата е истинско събитие по няколко причини – тя е първата с изцяло цветни творби. „Красотата на Япония“  ще представи и рекорден брой автори – 120. От тях 18 са творците от Япония, което се случва за първи път. Включването на творби от японски автори става възможно благодарение на помощта на галерия “Senga Art & Space”, Япония.

Рали Донева-Коева – единственият сертифициран от Япония майстор на ТЕМАРИ у нас, ще представи своите най-нови произведения. За първи път ще вземат участие и ученици на Рали – Силвия Тотова и Ани Иванова.

Вернисажи и срещи с авторите ще проведат на

6 ноември (събота) между 12:00 и 18:00 ч. и на

7 ноември (неделя) от 11:00 до 17:00 ч.

По време на изложбата ще има съпътстващо събитие. На 14 ноември от 12:00 часа сенсей Маяно Онодера – собственик на гaлерията „Senga Art and Space”, ще представи изкуството КИРИ -Е в онлайн лекция (повече информация ще бъде публикувана допълнително).

Заради епидемичните ограничения няма да се проведат планираните работилнички.

Събитието се осъществява с подкрепата на Посолство на Япония в България и EU JAPAN FEST.

 

  • Изложбата е с вход свободен и ще посреща посетители със зелени сертификати или отрицателни тестове до 24 ноември.

 

Информация: Мариана Китипова, Връзки с обществеността, ГХГ - Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.