Пловдивската журналистка Екатерина Костова представя новата си книга "ОБРАТ-но в себе си" в Петното на Роршах

13.12.2021
Снимка 1

14 декември 2021 от 19.00 часа

Литературен салон "Spirt and Spirit", Петното на Роршах

Пловдив

Пловдивската журналистка Екатерина Костова представя новата си книга "ОБРАТ-но в себе си" на 14 декември 2021 в Литературен салон "Spirt and Spirit" в клуб Петното на Роршах . Това е вторият поетичен сборник на Костова след "Думите ме носят" (2017 г.). Повечето стихотворения в него са писани, докато живее в Испания.

„Това е книга за завръщането. Не просто във физически смисъл, а в духовен. Подобно раковина, тя събира моите срещи със самата мен и емоционалните състояния далече от голяма част от близките ми хора. Плод е и на запознанствата ми с българи, които отдавна живееха далече от родния си дом, но не спираха да го сътворяват във всеки миг, когато можеха, без да спират да си задават въпросите: Кой съм аз? Къде е моят дом? Защо тръгнах? Ще се върна ли?“ (Е.К.)

За стихотворенията и пътя им към книгата ще говори поетесата Ина Иванова. Премиерата ще е от 19.00 часа при спазването на противоепидемичните мерки. Книгите на място ще са с автограф, а Екатерина Костова ще отговаря на въпроси.

„ОБРАТ-но в себе си“ излиза под знака на Издателство „Жанет 45“ с художник на корицата Неда Ангелова. Книгата е подкрепена от тазгодишната Програма на община Пловдив „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“.

Екатерина Костова

e родена и живее в Пловдив. По образование e филолог, а по професия – журналист. Автор е на три прозаични книги – „Платното на Пенелопа“ (1994), „Писма под възглавницата“ (2014) и „Свети Никола от Залива на подковата“ (2016), както и на стихосбирката „Думите ме носят“ (2017). Член е на Дружество на пловдивските писатели и на Movimiento Poetas del Mundo.

 

Издава: Издателство Жанет 45 (2021)
Автор: Екатерина Костова
Редактор: Йордан Велчев
Художник: Неда Ангелова
Корична цена: 12.00 лв.
Брой страници: 72


Книгата е във всички книжарниците и онлайн в е-книжарница: https://bit.ly/3DWSJIU

 

 

Информация: Гергана Георгиева, Жанет 45

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.