Литературна среща с Ерик Ноло и представяне на романа "Последна спирка Русе"

17.02.2022
Снимка 1

На 19 февруари 2022 от 18.00 часа ви каним в YALTA ART ROOM, където ще имате възможност да се срещнете на живо с известния френски писател, есеист и литературен критик Ерик Ноло. Той ще представи българското издание на романа си „Последна спирка Русе“, преведен от Красимир Кавалджиев.
 

Ерик Ноло

Ерик Ноло (р. 1961 г.) е писател, есеист, памфлетист, литературен критик с остро перо, преводач и издател, емоционално свързан с България, която той нарича „моята втора страна“. През 80-те години на миналия век съдбата го отвежда в Сливен, където преподава в езиковата гимназия. Особено го привлича Русе, родното място на Елиас Канети, чието творчество задълбочено изследва. Издава български писатели във Франция. „Последна спирка Русе“ (2020) е първият му роман, в който мнозина съзират прилики със стила на Жорж Сименон.
 

"Последна спирка Русе"

Последна спирка Русе“ е любовен трилър, разгърнат на фона на родната действителност през погледа на французин българофил. Деляна е българка, Серж е французин. Тя е блестяща студентка, франкофон и франкофил, той – журналист и писател, избрал да живее в България. Свързва ги влечението им към френската литература, но след бурно съжителство пътищата им се разделят... В напрегнатата криминална интрига авторът умело вплита мотиви и персонажи от близкото минало и от днешния ден на България, картини от Русчук, града на Елиас Канети, и едно поклонническо пътуване в творческия свят на Нобеловия лауреат.

 

Информация: Издателство Колибри

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.