Стихотворения от метал на скулптора Русен Дойков в галерия Крис, Асеновград

15.03.2022
Снимка 1

Галерия Крис представя

Русен Дойков

изложба скулптура

16 - 31 март 2022

Откриване: 16 март 2022 от 18.00 часа

Русен Дойков представя изложба скулптура в галерия "Крис", Асеновград. Зад максимално изчистените форми има концентрирано съдържание. "Прототипите" на скулптурите са стихове - те са нещо като стихотворения от метал.

Скулптурите са подредени в галерия "Крис", Асеновград на улица "Съединение" 5. Можете да ги видите от 16.03.2022 година, сряда, 18 часа (откриване) в рамките на две седмици.

Русен Дойков

завършва скулптура в Национална художествена академия (НХА) София през 2005-та година с магистърска степен в ателието на проф. Крум Дамянов. През 2009-та защитава докторантура на тема: „Някои аспекти на възприятието за време в скулптурата“, с научен ръководител доц. Христо Добаров.

Автор е на две самостоятелни изложби, последната е в галерия „A Cube Contemporary“ в София през 2019-та година. Получава награда за съвременна скулптура от регионален конкурс на „Алианц - България“ (2016), както и номинация за национална награда за скулптура от същото дружество. Многократно е участвал и в общи изложби. През 2020-та година отново е номиниран за награда за скулптура на Биенале за съвременно българско изобразително изкуство „Приятели на морето“ в Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“.

Тук може да научите още за художника и да видите негови скулптури: http://www.konceptualno.com/rdoykov/

За контакт с художника:

+359 898 79 41 47

 

Информация: Галерия Крис, Асеновград

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.