Георги Връбчев представя сборника с разкази "Акорди" в Петното на Роршах, Пловдив

15.03.2022
Снимка 1

15 март 2022 от 19.00 часа

Петното на Роршах

Литературен салон Spirt&Spirit

Сборникът „Акорди”, изд. Планини е композиция от житейски акорди с либрето, странстващо в светове на трепет и изпитания, философски енигми, страст, предателства и стилно напомняне, че понякога животът е рокендрол и точно тогава е хубав.

Съвременна проза, деликатна и сурова, поетична и динамична, разноцветна като самия живот.

Ще срещнете момиче, което се бори с живота, въоръжено само със своето виолончело и воля за свобода, софийски мускетар, пренебрегнал себе си, за да спаси девойка в навечерието на Коледа, адвокат-мечтател в странен, трескав делник на Пловдив; ще си припомните, че в събота вечер е нормално човек да бъде съблазнен, ще срещнете природата и хората, любовта като трепет, като страдание, като чудовищна лудост, тъгата, която може да ви вдъхне надежда и свободата, за която и най-тежките окови са слаби. Истории за нещата от живота, истории за пътя. Пътят напред, пътят назад, пътят към себе си. Жени и мъже в приключението на живота. Някои успяват, други - не, трети… зависи от гледната точка.

 

Георги Връбчев

Георги Връбчев е роден в гр. София. Семеен, с две деца. Член на Съюза на българските писатели. Пише както проза, така и поезия.
Автор е на книгите „Някъде...там...някъде” (2008), „Заветът на викинга” (2017), “The Legacy Of The Viking” (2017), „Акорди” (2021).

 

Модератор на срещата: Мирослава Цанева
Музикален акомпанимент: Михаил Паев – китара

 

Събитието е част от културната програма на Пловдив чете 2022 и календара на културните събития на град Пловдив.

 

Информация: Гери Георгиева, Пловдив чете

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.