НОВИ КНИГИ: Димитър Гачев и „Създател на глобуси“

30.01.2023
Снимка 1

За книгата

Димитър Гачев e създал поетичния си глобус не защото е обиколил целия свят, а защото целият свят се е приютил в очите му. Не защото е прекосил паралелите и меридианите, а защото е стоял в пресечната им точка. Не защото е разбрал какво е да си жив, а защо трябва да се живее. Не защото търси мястото, което ще стигнем във вселената, а защото знае мястото, където ще се приберем. И където ни чакат майките и бащите. Тази ведра в стоицизма си книга е орех, в чийто зелен глобус живее надеждата. Книга, която лекува.

Александър Секулов

За автора

Димитър Гачев е лекар по професия, поет по душа, писател по призвание. Роден е през 1967 г. в Пловдив. Издал е поетичните книги „Сто“, „Планина за сбогом“, „Онзи край на живота“, „Восъчни печати“, „Дете край Вавилон“, „Преди реките“. Автор е на романа „Маса за един“ и на сборника с разкази „Уудсток в градината“. Носител на наградата „Димитър Димов“ за писатели лекари.

 

Димитър Гачев, "Създател на глобуси", поезия
ИК Жанет 45, декември 2022
Редактор: Александър Секулов
Художник: Иво Рафаилов
Цена 13 лв.
Брой страници: 64

Творбата е финансирана от Община Пловдив по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“.

 

Димитър Гачев представя „Създател на глобуси“

31 януари 2023, вторник, 19:00 ч.

Клуб Петното на Роршах

Модератор: Александър Секулов

 

Димитър Гачев в Диаскоп

 

Информация: Гери Георгиева, ИК Жанет 45

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.