Първият носител на наградата на Академия „Иван Давидков“ ще бъде обявен на рождения ден на поета - 9 март

06.03.2023
Снимка 1

9 март 2023 от 18.00 часа

Културен център Casa Libri

По случай наближаващата 100-годишнина (2026 г) от рождението на писателя Иван Давидков, в София бе учредена Академия „Иван Давидков“ от български интелектуалци: Бойко Ламбовски, Калин Донков, Кирил Кадийски, проф. Кирил Гогов, проф. Людмил Димитров, проф. Цветан Теофанов и сина на поета – Борислав Давидков.

Целта на Академия „Иван Давидков“ е да се открояват и награждават автори „със със свой глас и творческа самобитност“, които полагат усилия за съхраняването и обогатяването на българския език.

Наградата на името на Иван Давидков е плакет по проект на проф. Кирил Гогов.

Връчването на наградата ще се състои на 9 март 2023 г от 18.00 часа в салона на културния център Casa Libri на ул. „Цар Асен“ 64 в София.

На събитието ще бъде представен и сборникът „Огън на другия бряг“ с фрагменти от творчеството на Иван Давидков, подбрани от членовете на Академията.

Освен връчването на годишна литературна награда, Академия „Иван Давидков“  има амбицията да популяризира творчеството на патрона си, като организира изложби с негови платна, творчески ателиета, студентски програми, издава и книги с негови творби.

 

Информация: Маргарита Енева, Връзки с обществеността

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.