Галина Николова представя ​„Въображаеми градини“ в Пловдив

27.03.2023
Снимка 1

Издателство за поезия ДА и литературният фестивал Пловдив чете Ви канят на 31 март 2023 г. от 18:00 ч. в Jazz Cafe Plovdiv за среща с Галина Николова и представянето на нейната поетичната книга „Въображаеми градини“ с модератор Ина Иванова.

За книгата

Важна и много силна книга – „Въображаеми градини“ на Галина Николова заслужава специално и трайно внимание. Превъзходна поезия, в която, преплетени, чувствителност и мъдрост оживяват пред очите ти, добиват реални измерения, усещаш ги, можеш дори да ги докоснеш.

Илко Димитров

Toва не е само интимна и изповедна поезия. Не са само красиви и добри стихотворения. Това е чувствителна и лечебна литература. И тя смело говори за различните сезони на сърцето. Доказателство, че поезията може да бъде убежище. И грижа.

Стефан Иванов

Дворец от думи. Санаториум за душата. Едновременно ад, чистилище и рай - думи, които казват това, което човек има нужда да чуе, за да си припомни, че е човек.

Албена Тодорова

За автора

Въображаеми градини е петата книга със стихове на Галина Николова, след Минавам (2000), Отстрани (2004), От другата страна (2010) и Азбука на завръщането (2013).

  • Събитието се реализира с подкрепата на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития на град Пловдив за 2023.

 

Информация: Гери Георгиева, ИК Жанет 45

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.