Изтъкнатия писател, дипломат и общественик Жан-Кристоф Рюфен представя „Адам отпреди грехопадението“ пред българскака публика

25.04.2023
Снимка 1

На 27 април, четвъртък, в 19:00 часа Ви каним във Френски институт в България за среща с изтъкнатия писател, лекар, хуманитарен активист, дипломат и общественик Жан-Кристоф Рюфен, който ще представи пред българска публика книгата си „Адам отпреди грехопадението“.

Жан-Кристоф Рюфен е преподавател по политически науки, член на Френската академия, автор на над 20 романа, удостоени с 9 награди, сред които 2 награди „Гонкур“. На името на Рюфен са кръстени медиатека в гр. Санс и начално училище в гр. Виню по желание на учениците, за които писателят олицетворява вкуса към думите, солидарността и мира. Многобройните интереси на този ренесансов homo sapiens и страстен пътешественик включват и екологията, по-точно нейната тъмна страна, т. нар. „дълбока екология“, насочена към защитата на природата от хищническия човешки вид. Защита, която не подбира средства.
 

Адам отпреди грехопадението(превод: Росица Ташева) проследява историята на един екоактивист, който освобождава животни от експериментална лаборатория в Полша през 2005 г. и се забърква в убийствен заговор за спасяване на света. В търсене на изгубения рай, в който е живял Адам преди грехопадението, в желанието си да възстановят унищожената хармония, радикалните еколози от САЩ, Европа, Южна Америка ще се опитат да намалят свръхнаселеността на планетата с чудовищните средства на биотероризма. Срещу тях ще се изправи частната агенция „Провидънс“ и по-специално Пол и Кери, двама бивши тайни агенти на ЦРУ, подпомогнати от екипа на агенцията. Животът на милиони човешки същества ще зависи от техния опит, интелигентност и изобретателност.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

Този издателски проект е финансиран с подкрепата на програма „Творческа Европа“ на Европейската комисия.

 

Информация: Издателство Колибри

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

    Българска култура, комикси, художници, изкуство

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.