Препратки към мозайки от Византия, природни пейзажи, влияние от Изтока в картините на украинския художник Андрей Бабчински в nOva art space

08.05.2023
Снимка 1

 

Някои от платната са посветени на войната в Украйна, отразявайки личната връзка на Бабчински с трагедията в неговата държава.

 

Галерия nOva art space представя

Андрей Бабчински

изложба живопис

Откриване: 10 май 2023 от 18.30 часа

София, ул. Съборна 3

В експозицията известният украински художник Андрей Бабчински ще покаже едни от най-значимите си произведения, създадени в периода 2019-2023 година.

Изложбата ще предостави уникалната възможност на публиката да се запознае с творчеството на Бабчински и с картини, които не са показвани никога до този момент.

Soldier. Peace Negotiations

Темите и техниките в творчеството на Бабчински са невероятно разнообразни и различни - от изключително детайлни пейзажи и фигури до абстрактни и символистични композиции. Постоянните промени в творчеството му са търсен ефект, тъй като художникът цели да намира нови предизвикателства пред себе си.

Поради своята разнообразност, картините в настоящата изложба показват различните форми на вдъхновение и търсене. Може да открием влияние от Индия, препратки към свещени образи и мозайки от Византия, както и пейзажи вдъхновени от самата природа.

Повечето от картините в изложбата са голям формат, изпълнени с маслени бои върху платно, но присъстват и някои смесени техники. Произведения на Бабчински са представени на многобройни изложби в Украйна и в чужбина, като голяма част са притежение на частни колекции по света.

Изложбата в nOva art space е уникална възможност за българската публика да се докосне до творчеството на Андрей Бабчински, който идва в България за първи път.

Андрей Бабчински

Андрей Бабчински е роден през 1980 г. в Одеса. Завършва OGASA (2003), Архитектурен факултет. Участва във фестивала "JPEG" (2008), самостоятелна изложба в галерия "27". Член на ECSI "Tea Factory" (2009).

Живее и работи в Одеса.

 

Информация: Ваня Атанасова, Спартак Атанасов,  Галерия nOva art space

Заглавно изображение: Guernica. Reconstruction 

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

    Българска култура, комикси, художници, изкуство

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.