"Там": Филм съзерцание на Стефан Н. Щерев в кино Люмиер

01.09.2023
Снимка 1

Думите са, за да бъде намерен смисълът. Намерен ли е смисълът, думите се забравят. Къде да намеря човек, забравил за думите, та с него да си поговоря. (S.N.Sh.)

Експериментален филм, в който авторът, утвърден фотограф и видеограф, решава да използва в качеството на мълчаливи актьори осем известни български личности, представители на изкуствата и науката. Съзерцателната и деликатна камера проследява опита на тези персонажи, които не говорят нищо за себе си, мълчаливо да се отделят от властта и диктата на своя публичен образ, от света на творческото си и социално амплоа и да потънат колкото се може по-надълбоко в себе си до степен да се разтворят в мащабните природни пейзажи.
Тих филм за сливането на индивидуалния интимен свят с природните елементи.

Премиера:

5 ноември 2023 от 19.00 часа

Кино Люмиер

Билети: тук

С участието на:
Георги Господинов, Явор Гърдев, Александър Морфов, Мариус Куркински, Галин Стоев, Павел Койчев, Теодосий Теодосиев, Йордан Камджалов.

Музика:
Lisa Gerrard / Max Richter / Jóhann Jóhannsson / Hildur Guðnadóttir / Mari Samuelsen / Ólafur Arnalds / Alice Sara Ott / Joep Beving / Genesis Orchestra
Звуков Дизайн: Камен Атанасов

Режисьор, оператор и монтаж:
Стефан Н. Щерев

Продуцент:
3inSpirit

Авторът на филма Стефан Н. Щерев споделя:

Най-накрая дойде моментът, в който с голяма радост да обявя премиерата на новия си филм TAM / THERE

Над него работих в последните 5 години и поради това имах възможността да заснема кадри, които няма как да се видят в стандартно заснет филми за около месец-два.

Пътуване през всички годишни времена, пътуване през красива природа из цяла България, 100 % Био естествен декор, но въпреки всичко това този филм е за едно друго пътуване - вътрешното, съзерцателно пътуване в усамотение.

Пътуване отвъд думите, отвъд мисленето или говореното за себе си, за някой или за нещо. Отвъд всичко ежедневно. Отвъд всичко бързо. Обратно на всичко, което се случва и е модерно в днешно време.

В този филм никой (буквално) няма да ви каже нищо, но надявам се да ви накара да чувствате и усещате много…

Избрах популярни личности, които мълчаливо да се отделят от властта и диктата на своя публичен образ, от света на творческото си и социално амплоа и да потънат колкото се може по-надълбоко в себе си до степен да се разтворят в мащабните природни пейзажи.

Това е тих филм за сливането на индивидуалния интимен свят с природните елементи.

 

Ето събитието: https://fb.me/e/2HdtH4iG4

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Българска култура, комикси, художници, изкуство

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.