Представяне на поетичната книга "Излизане от тъмното" от Пейчо Кънев.

15.09.2023
Снимка 1

25 септември 2023 от 19.00 часа

Бар KIK'S

Издателска група Арс и Скрибенс Ви кани на представяне на поетичната книга "Излизане от тъмното" от Пейчо Кънев.

В представянето ще вземе участие поетът Иван Брегов, автор на книгите „Небе в земна рамка“ (2003), „Разказвач на стихии“ (2004), „Няма места за сбогуване“ (2014), „И сърцето тренира своята смърт“ (2023).

Пейчо Кънев е поет, преводач и редактор. Автор е на 13 книги с поезия и един сборник с разкази, издадени в България, САЩ и Индия. Той е сред най-публикуваните съвременни български поети на английски с множество публикации в литературни списания и антологии в САЩ, Великобритания, Канада, Австралия, Индия и други страни. Превел е от английски език 40 книги, като сред тях са нобеловите лауреати Сол Белоу, Джон Максуел Кутсѝ и Ърнест Хемингуей. За себе си твърди, че е „единствено поет, а всички други неща, с които се занимава, са приятно допълнение“.

Думи за книгата:

„Излизане от тъмното“ е озаглавил най-новата си стихосбирка Пейчо Кънев. Тъмнината в нея е многогодишна, сложноцветна, увлича те с аромата си, понякога те смачква... И точно като Орфей Пейчо Кънев не спира да се обръща назад, към тъмното, от което излиза, докато се качва нагоре, при живите... И много любов има в поезията на Пейчо Кънев. Вероятно любовта е тази, която винаги чака излизащия от мрака, навлизащия в него... „Излизане от тъмното“ е книга за живеенето в светлосенките на думите поради някого. Книга за пораженията и провалите, и въпреки тях. Обезпокоена, обезпокояваща поезия.

Йорданка Белева

Линк към събитието във Фейсбук:
https://www.facebook.com/events/1072267400820127?ref=newsfeed

 

Информация: Анелия Попова

 

Пейчо Кънев в Диаскоп

 


   

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

    Българска култура, комикси, художници, изкуство

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.