Британският актьор Тоби Стивънс чете английското издание на „Времеубежище“ от Георги Господинов

17.10.2023
Снимка 1

Актьорът Тоби Стивънс, син на Маги Смит, записа романа на Господинов.

Актьорът, когото познаваме като Ленски от култовия филм „Онегин“ с Ралф Файнс и Лив Тайлър, е записал като аудиокнига английското издание на „Времеубежище“, което спечели Международен Букър през май тази година. Тоби Стивънс прави стремителна кариера в Кралския Шекспиров театър, играе в постановки на „Хамлет“,  „Сън в лятна нощ“, „Мяра за мяра“. В киното можем да го видим също в „Possession“ с Гуинет Полтроу, във филма за Джеймс Бонд „Die Another Day“ си партнира с Пиърс Броснан, участва в редица телевизионни сериали на БиБиСи.

Тоби Стивънс е един от най-търсените гласове за аудиокниги и радиосериали. Той е гласът на Филип Марлоу в драматизациите на романите на Реймънд Чандлър, гласът на Вронски в „Ана Каренина“. През 2011 записва за БиБиСи заедно със звезден състав от британски актьори Библията във версията на Кинг Джеймс.

Негова майка е звездната британска актриса Маги Смит, носителка на два Оскара, награди Еми и Тони, която знаем от филми, като „Госфорд парк“, „Смърт край Нил“, поредицата за Хари Потър и др.

Тоби Стивънс първо записа през пролетта кратък откъс, представящ „Времеубежище“ (в превода на Анджела Родел) за сайта на наградите „Букър“. Краткото видео се радва на десетки хиляди гледания в мрежата.

Видеото може да се види тук

https://www.youtube.com/watch?v=0Ng1mN8cSgk

Аудиокнигата

https://www.amazon.co.uk/Audible-Time-Shelter/dp/B0CKRG7SCS/ref=tmm_aud_swatch_0?_encoding=UTF8&qid=&sr=

 

Информация: Гергана Георгиева, Жанет 45

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

    Българска култура, комикси, художници, изкуство

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.