Черното, да черното! Каква магия!: "Чернопис" на големия график Румен Нечев в галерия Аспект, Пловдив

16.11.2023
Снимка 1

Галерия Аспект представя

Румен Нечев

Чернопис

изложба графика

22 ноември — 11 декември 2023

Откриване: 22 ноември 2023 от 17.00 до 19.00 часа

На 22 ноември ще имаме удоволствието да представим самостоятелната изложба „Чернопис“ на големия график Румен Нечев и въпреки че работим с него още от създаването на галерията, това е едва втората му самостоятелна изява в Аспект. Изключително фин и прецизен в работата си, той се подготвя сериозно за всяка своя изложба, създавайки и следвайки определена концепция, в случая темата за черното като цвят, за която художникът споделя:  

„Черното, да черното! Каква магия!  Астрономите казват, че черната материя е 90% от вселената. Вселена на черното е и работата на Пиер Солаж, черно само черно. Когато за пръв път видях оригинали на негови работи, ми се прииска да залепя и малко сребърен релеф, ей така скверно, като ориенталец. Бяло, черно и сребърен релеф. 16 нови работи показвам в галерия „Аспект“. Това е краят на серия, започваща с „графикът и графитът“, минаваща през „елфенбайншварц“ и завършваща с „чернопис“ в „Аспект“. Без хедонизъм, аскетично, но достатъчно вълнуващо за мен години наред  да задържа вниманието и работата ми като художник. Дано публиката да се развълнува с „Чернопис“ също като мен!“

Ако сте любопитни и се вълнувате да видите „черните“ интерпретации на Румен Нечев, заповядайте на откриването в галерия Аспект на 22 ноември, сряда, между 17.00 и 19.00 часа. Изложбата ще бъде на разположение за три седмици, до 11 декември.

Информация: Олга Петрова, галерия "Аспект", Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

     Българска култура, комикси, художници, изкуство

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.