„Цветни спомени” на Мария Райчева — обширни панорами, редом до интимни моменти от пейзажа в галерия Аспект

18.06.2024
Снимка 1

Галерия Аспект представя

Мария Райчева

Цветни спомени

изложба  живопис

26 юни — 16 юли 2024

Откриване: 26 юни 2024 от 17.00 до 19.00 часа

На 26 юни, с последна за сезона самостоятелна изложба, галерия Аспект отново посреща талантливата художничка Мария Райчева - творец от най-младото поколение български живописци, но успяла вече да натрупа завидна творческа биография. Тя е добре позната на пловдивската публика със своя личен стил, вплитащ в себе си импресионизма, постимпресионизма, експресионизма и техните нео-форми. Платната на Мария Райчева са наситени с цвят и създават усещане за движение и женска чувственост.

Мария работи в сферата на пейзажа, а творбите, представени в настоящата изложба са вдъхновени от пътувания, оставили траен отпечатък в сърцето й. Ето какво споделя художничката:

„„Цветни спомени“ една моя своеобразна разходка из местата, които съм посетила и които съм обикнала. Различна атмосфера, различни състояния на природата, различни лични натоварености на пейзажа...Гърция, Италия, Куба, средиземноморски мотиви и, разбира се, любими кътчета от България... както и не малко Пловдив, който винаги ме омайва с неповторимата си артистична атмосфера и приказни моменти. Обширни панорами, редом с почти скрити от всички интимни моменти от пейзажа. Ретроспекция от спомени, обвити в цветни състояния.

Каним Ви да се разходим заедно в света на Мария Райчева!

Откриването е на 26 юни, между 17.00 и 19.00 часа, а изложбата ще бъде на разположение в залите на галерията до 16 юли 2024 г.

Информация: Олга Петрова, галерия "Аспект", Пловдив

 

Мария Райчева в Диаскоп

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

    Българска култура, комикси, художници, изкуство

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.