НОВИ КНИГИ: Селина Ангелова и "Пясъчен часовник"

21.03.2014
Снимка 1
Имаме удоволствието да ви представим „Пясъчен часовник”
дебютен роман на Селина Ангелова.
 

Това е роман за самотата, разказана в бързо темпо. За любовта, която гони опашката си като котка. Той е за поезията в нас, за мръсотията в нас, за ревността, търсенето и изневярата, за телесното удоволствие, за смъртта, надеждата и мечтата. Ние сме огледални създания, отразяваме мислите си и те потичат през гръбначния стълб на времето, пълнят душата на някого близо до нас, някого, когото тормозим със себичността си, със случки, ронливи песъчинки – късчета любов. Ние сме създания, гладни за страст и красота. В търсене на тези най-силни чувства сме способни да пълзим. Превръщаме се в змии в пазвата на интимността си. Не спираме да опитваме да изпълзим извън ръба, да излезем извън рамките чрез подсъзнанието, сънищата си, чрез крясъка и разкъсването на ризата.

Счупването на часовника? Не. Той не бива да се чупи, за нищо на света. Случи ли се, няма да можем да преливаме един в друг, да се обръщаме, да сменяме положителното с отрицателното…, да си играем на дзен.

Отзиви:

„Героинята на този роман притежава твърде силна индивидуалност. Творческата ѝ същност се разгръща в различни персонажи, които запълват екзистенциалния вакуум – нейния личен ад, невъзможната завършеност... Пясъчният часовник ще се преобръща в психичното пространство безброй пъти като рейнстик, движен от копнежа по достигане до нещо определено, до раждането на отговори от фертилната пяна на самотата.“

Мила Ламбовска

„Писането на Селина Ангелова ми напомня на дисекция. Романът е свобода на изказа, надникване в тъмното, но без да се подпираш на джобно фенерче и да водиш на каишка страха си. Любовта свобода ли е или най-красивата рамка на границата между егото и въображението?“

Христина Панджаридис

 

С романa  „Пясъчен часовник“ на Селина Ангелова  „Скалино“ продължава издателската си линия, насочена към най-новата литература, написана на български език, линия, започнала с книгата с разкази на Деница Дилова „Тънкости на приготвянето“ („Скалино“, март 2012) и втория роман на София Папазова „7 маслинови цвята“ („Скалино“, декември 2013).

 

"Пясъчен часовник" от Селина Ангелова
изд. "Скалино", 12 март 2014
редактор: Людмила Ламбовска - Мила
коректор: Емилия Миразчийска
на корицата: "Момиче" от Росен Марковски, рисунка, частна колекция, София
Цена:  14,00 лв.
Меки корици
Страници: 238
ISBN: 978-619-7043-14-3
Размер:  140х210 мм

 

Виж и в сайта на изд. "Скалино" тук

 


 

редактор: Христина Мирчева